‘Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.’
Sören Kierkegaard

Coaching werkt voor iedereen die aan de slag wil gaan met zichzelf. Inzicht in keuzes die je wilt of kunt maken, effecten van jouw gedrag op je omgeving en reflectie op je handelen. In welke sector jij als werkzaam bent is daarbij niet van belang, wel jouw drive om aan de slag te gaan met jezelf!

coaching1Wanneer een coach?

  • Je wilt meer uit jezelf halen
  • Je zoekt een betere balans tussen werk & privé
  • Je wil een stap maken in je carrière of in je huidige functie
  • Je loopt steeds tegen dezelfde uitdagingen aan op je werk
  • Je bent succesvol in jouw werk, maar niet echt zichtbaar

Dit zijn enkele vragen waarmee je terecht kunt bij een coach. Wat jouw doel is bepaal jij en samen onderzoeken we wat jou daarbij gaat helpen.

Wat is coaching?

Coaching is een individueel traject, gericht op het ontwikkelen of bijsturen van je (zakelijke) kwaliteiten. Dit doen we door het stellen van vragen die raken, luisteren naar wat wel en nog niet gezegd wordt en je in je eigen spiegel te laten kijken. Zo krijg je grip op jouw eigen leven en kom je meer in de rol van speler in plaats van de bal.

Door coaching maak je als het ware even een pas opzij. We richten ons op het hier en nu. Tijdens de gesprekken maken we gebruik van verschillende ‘werkvormen’, afhankelijk van wat nodig is en bij jou past. Na iedere afspraak krijg je opdrachten en/of vragen om mee aan de slag te gaan. Hoe jij de nieuwe inzichten toe gaat passen hangt van jezelf af, het zijn geen trucjes maar nieuw gedrag en overtuigingen die in moeten slijten.

Iedere medewerker, van de directie tot de uitvoerend medewerker, kan in aanmerking komen voor coaching. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent en bereid bent naar jezelf te kijken.

Voordelen van coaching

Het voordeel van coaching is dat jij de persoonlijke aandacht krijgt voor die aspecten waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Coaching gebeurt op een wijze die past bij jou en jouw manier van leren en… op een tijdstip en een locatie die jij kiest. Coaching gebeurt of op je werkplek of op een locatie van Progress to Go of buiten.

Onze ervaring is dat eenieder die gecoacht wordt, in relatief korte tijd een ontwikkeling doormaakt, waarvan de effecten op de lange termijn nog steeds merkbaar zijn.

Wat levert het op?

Wat een coachtraject jou gaat brengen is afhankelijk van jouw persoonlijke vraag. Ja kan in ieder geval rekenen op inzicht in de keuzes die je maakt en te maken hebt, nieuwe perspectieven op jouw (werk)situatie, en handvatten om jouw inzichten en kracht beter in actie om te zetten.

 

Marcel Hofman – Operations Engineer and Change Agent at Teijin Aramid

“Matthieu is hands-on, he werkt met wat is aanwezig in “het systeem” en altijd met het doel van de cliënt voor ogen. Hij is eerlijk in zijn feedback en dat hielp me om inzichtelijk te krijgen hoe ik de dingen doe en hoe ik de volgende stap kan zetten naar verandering.”

 

coaching2

 

Bel ons gelijk
Stel een vraag

 

Vormen van coaching

Bij Progress to Go kun je terecht voor diverse vormen van coaching, te weten:

Ondernemerscoaching

Voor ondernemers of managers die extern een sparring partner zoeken om hun ervaringen te delen. Progress to Go biedt je een combinatie van inspiratie, ervaring, expertise, structuur en een klankbord. Ook geschikt voor leidinggevenden die bijvoorbeeld een meer coachende stijl van leidinggeven willen ontwikkelen of meer zicht willen krijgen op hun sterke en minder sterke kanten, hun kernkwaliteiten en valkuilen.

Lees verder…

Professional coaching

In dit traject staan wij stil bij jouw persoonlijk functioneren en de mogelijkheden tot verandering. Door het ontdekken en ontwikkelen van je eigen talenten en vaardigheden krijgt je meer grip op jouw handelen en neemt je doelgerichtheid toe.

Lees verder …

Salescoaching

Je bent accountmanager, salesmanager, verkoper, call-centermedewerker of medewerker buitendienst en binnen de organisatie/afdeling ben jij verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe opdrachten en/of het onderhouden van contacten met bestaande klanten.

Verder lezen …

Teamcoaching

Vragen die kunnen spelen zijn onder meer: hoe krijg ik nieuw elan binnen mijn team, hoe kunnen wij een open communicatiesfeer bevorderen en hoe kunnen wij als team omgaan met veranderingen?

Lees verder …