score

SALES COACHING

Waarom wordt er te weinig verkocht?

Alle verkoopinspanningen worden gedaan, en ook aan inzet ontbreekt het niet. En toch leidt het niet tot het verkoopresultaat zoals gewenst. Deze situatie is herkenbaar voor veel verkoopleiders en commercieel managers. Soms is het een accountmanager, die niet laat zien wat jij ervan verwacht of wat hij in het verleden wel presteerde. Ook kan je soms jezelf afvragen of jij het verkoopteam op de juiste manier weet te raken en in beweging te krijgen.
Progress to Go biedt één op één coaching voor de salesprofessional die meer uit zichzelf kan halen. Wat houdt de professional tegen om er volledig voor te gaan? Wat heeft die persoon nodig om weer on target te komen? Door de professional te laten ervaren waar zijn kracht en authenticiteit zit, zal hij weer het ultieme gaan presteren.

In een vooraf gedefinieerd aantal sessies wordt gekeken naar de talenten en motivatie, de drive, het heden en verleden, de vaardigheden en vooral houding en gedrag van de persoon. Ook het meereizen en bijwonen van verkoopgesprekken behoort tot de mogelijkheden. Voor het bereiken van een optimaal resultaat adviseren we vaak om voorafgaand aan het coachtraject een Persoonlijke ProfielAnalyse te doen.

Progess to Go sluit in de sales coaching aan bij het commercieel beleid van de opdrachtgever en geeft daarbij nieuwe inzichten uit, bijvoorbeeld Smarter Selling.

Neem direct contact op om de mogelijkheden voor jou te bespreken:

matthieu

Bel ons gelijk
Stel een vraag