Het jaar is weer aardig op stoom. Een goed moment om eens kritisch te kijken naar je commerciele proces en verkoopresultaten:

  • Wat gaat al goed dit jaar?
  • Welke onverwachte ontwikkelingen heb ik in de markt gezien?
  • Hoe kan ik dit jaar onze doelen overtreffen?
  • Welke doelstelling heb ik voor de zomerdip en welke acties zijn nodig om die te gaan halen?

Geef je omzet een boost!

coaching2Wil je 2019 een boost geven en zo de doelstellingen voor dit jaar ruim te halen? De ervaring leert dat vroeg in actie moet komen om de omzet gedurende het jaar zeker te stellen. Daarom heeft Progress to Go de Omzetkatalysator ontwikkeld. Een compact traject, waarin jij en jouw verkoopteam niet alleen leren hoe het beter kan, maar het ook gelijk beter gaan doen! Dit alles in korte tijd.

Hoe werkt het?

Gedurende circa twee maanden doorlopen we vijf stappen, waarin commercieel succes wordt geboekt en structurele verkoopverbetering wordt geborgd. Zo zorgt de Omzetkatalysator niet alleen voor meer omzet op korte termijn, maar ook voor betere resultaten op de lange termijn.


Agenda

Stap 1: Intake

In een gesprek met de manager worden de doelen besproken en onderzocht waar verbeterpunten te vinden zijn. In dit gesprek wordt de leidinggevende ook gecoacht op zijn rol en persoonlijke actiepunten.

Stap 2: OmzetverbeterScan

Door middel van online-vragenlijsten wordt het gehele verkoopteam (zowel binnen- als buitendienst) bevraagd over de huidige situatie. De uitkomsten worden geanalyseerd en vormen het uitgangspunt voor de volgende stappen.

Stap 3: Aan-de-slag-dag

Gedurende een dag gaat het verkoopteam aan de slag met de verbeterpunten. Dit is een combinatie van training om inzicht te vergroten en vaardigheden aan te leren en gezamenlijk aan de slag gaan (coaching on the job).
Aan het einde van de dag maken we afspraken met elkaar over de directe opvolging van de actiepunten (wat en hoe).

Actieperiode In deze periode wordt de voortgang zichtbaar gemaakt door de resultaten te publiceren (intern).

ondernemerscoaching3Stap 4: Coaching-moment

In de actieperiode vindt er een tussentijds moment van coaching plaats tussen de trainer en de leidinggevende.

 

Stap 5: Borgingssessie

In een dagdeel wordt geïnventariseerd wat er tot op dat moment is gerealiseerd, wat goed gewerkt heeft en wat nog nodig is. Er worden afspraken gemaakt over de borging van de verbeterpunten.

Waarom de Omzetkatalysator?

– compact traject, gericht op direct resultaat
– gezamenlijk aan de slag helpt het team te groeien
– leren door te doen (De winkel blijft open)
– een gedragen aanpak

Bel ons gelijk
Stel een vraag