Deze opdrachtgevers kozen eerder al voor ons!

Teamontwikkeling:

Als relatief nieuwe afdeling “Assurance & Risk” zijn we door Matthieu op professionele wijze een belangrijke stap verder geholpen in het effectiever samenwerken met collega’s.  
De consistente en energieke optreden van Matthieu zijn hierbij belangrijke succesfactoren gebleken. Per saldo een leerzame een prettige samenwerking. 
Gert Nijland, Manager Assurance & Risk
Kadaster

Wij hebben Progress to Go en TeamINzicht gevraagd om het leiderschapsteam van de productieafdeling te helpen om weer beter te gaan samen werken en om een goede en gezonde basis te leggen naar de toekomst. Matthieu en Iwan hebben ons daarbij goed geholpen diepere inzichten in de verschillende persoonlijkheden te krijgen door met het JTI profiel te gaan werken. Dit laat begrip voor het individu maar ook voor de anderen ontstaan en creëert zo de basis voor een doel- en oplossingsgerichte samenwerking.

Ook hebben zij ons geholpen, de nodige diepgang te vinden om naar de oorzaak van onze probleemstelling te komen. Dit is ze goed gelukt en hebben wij in de 2 daagse workshop een basis kunnen leggen, waarmee wij als team sterker en met meer focus naar de toekomst kijken.

Jasper Overberg
HR Business Partner, Syngenta

 

Ondernemerscoaching:

“Matthieu is echt betrokken bij je als persoon en als ondernemer. Hij weet een vertrouwelijke sfeer te creëren waarin ook persoonlijke zaken makkelijk bespreekbaar zijn.
Matthieu, bedankt!”

Philip Heitkamp
Ondernemer, Buro Anno 1998

 

“Tussen mei en december heb ik van de coachingsdiensten van Matthieu gebruik gemaakt. Ik heb daardoor belangrijke beslissingen genomen en ben concreet verder gekomen. Matthieu stelt namelijk op zo’n manier zijn vragen dat je wel kritisch naar jezelf moet zijn. Nooit droeg hij zelf een oplossing aan, maar liet hij míj – onopgemerkt – de (juiste) keuzes maken, o.a. door de juiste vragen te stellen.
Hij maakt het je niet makkelijk en zo hoort het bij een goede coach.
Daarnaast straalt Matthieu rust uit, is hij heel sympathiek en integer. Ook is er als vanzelf ruimte voor humor en luchtigheid. Matthieu neemt je twijfel weg, of eigenlijk: hij laat jóu je twijfels wegnemen en je focussen op wat belangrijk voor je is. Twente is een waardevolle coach rijker. Ik beveel Matthieu van harte aan!”

Hedwig Boersma,
eigenaar Hedt Tekstbureau 

 

Leiderschap coaching:

rob“In de zomer hebben Matthieu en ik een aantal coachgesprekken gehad. In een viertal sessies hebben we samen mijn coachvraag effectief kunnen beantwoorden. Althans: Matthieu stelde de vragen en ik gaf zelf de antwoorden.
Ik heb ervaren dat Matthieu open en rustig is,  oprecht geïnteresseerd in diegene die tegenover hem zit en direct een veilige en vertrouwde sfeer creëert. Hij kijkt en luistert goed en past zijn aanpak snel en gericht aan op basis van zijn waarnemingen.
Het heeft mij weer een stap verder gebracht. Matthieu, bedankt!”

Rob Olde Meule
Manager Control, Rabobank Twente Oost

 

“Vorig jaar heb ik een aantal coachgesprekken met Matthieu gevoerd. Hierbij stond één coachvraag centraal. De open houding van Matthieu nodigt uit om ook open je eigen verhaal te doen en zo de mogelijkheid te bieden (en te krijgen) tot de kern door te dringen. Hierdoor verloopt een gesprek heel prettig en zeker niet geforceerd. Hij legt links of vraagt naar mogelijke andere onderwerpen, die mijns inziens los staan van de centrale vraag. Daar waar ik eigenlijk geen link kon leggen met de coachvraag, kwam deze toch steeds weer als rode draad terug.
Matthieu heeft me over bepaalde onderwerpen gedwongen bewuster na te denken. Door mijn eigen handelen objectiever te bekijken (onder andere door een aantal oefeningen), kreeg ik meer inzicht in mijn houding en mogelijke weerslag bij mijn medewerkers.

Ik heb absoluut veel baat gehad bij de gesprekken met Matthieu en hoop dat hij in de toekomst ook voor andere klanten een waardevolle bijdrage kan leveren. Iets waar ik overigens absoluut van overtuigd ben.”

Myron Woltersmatthieu
Manager Operations bij TReNT Glasvezel

Loopbaan coaching:

nathalie“Ik heb Matthieu ingeschakeld voor een aantal sessies Loopbaan zelfmanagement.
Dit bleek een ontzettend goede keus te zijn. Matthieu heeft mij op een verrassende en snelle wijze geholpen in het vinden van antwoorden. De rust die hij heeft en het vertrouwen dat hij uitstraalt maakt dat ik mij volledig kon openstellen. Hij stelt goede vragen, hanteert werkbare en effectieve methoden en hij houdt je continu een spiegel voor. Dit zorgde ervoor dat ik zelf de antwoorden kon vinden op al mijn vragen. Het resultaat past daardoor volledig bij mij en ik kan hier direct concreet mee verder.”

Nathalie Postma