neuzenEen veel gehoorde wens van managers en leidinggevenden dat ‘we allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan’. En hoe logisch dat ook klinkt (waarschijnlijk vooral omdat het zo vaak herhaald is), dat is niet wat een team beter maakt. Integendeel, ik beweer dat het juist een goede samenwerking belemmert, en daarmee het bereiken van teamdoelen in de weg staat.

 

Geen neuzen naar buiten

Wanneer iedereen dezelfde kant op kijkt, in de richting aangegeven door de leider, kijkt niemand meer of er links of rechts van die weg nog interessante paden liggen. Oftewel, alternatieve routes worden niet gezien, laat staan overwogen. En de leider kan het natuurlijk ook wel eens mis gehad hebben… Groepsdenken en tunnelvisie liggen op de loer. Met alle risico’s van dien.

Geen neuzen naar elkaarmeeuwen

Focus op het voorgehouden doel legt de kijkrichting van alle leden buiten het team. Ze kijken langs elkaars achterhoofd naar buiten. De basis van samenwerking in een team is Vertrouwen, en daarvoor is het nodig elkaar te kennen. Teamleden moeten elkaar in de ogen kunnen en durven kijken. Probeer dat maar eens als je samen naar de horizon staart.

 

Is het dan onzinnig om een gezamenlijk doel te hebben? Helemaal niet, maar zorg dat iedereen in beweging blijft en de nek soepel houdt.

Bel ons gelijk
Stel een vraag