touwslaan

(oorspronkelijk gepubliceerd op 7 juli 2015)

‘Iedere ketting is zo sterk als de zwakste schakel.’ Deze logica is al zo vaak herhaald dat iedereen het als waarheid aanneemt. Ook wanneer het om een team gaat.

Dit impliceert dat je een team of sterker maakt door de ‘zwakste’ broeder of zuster te vervangen. Los van het feit dat dit voor een permanente angst binnen het team zorgt, is het ook een feit dat een ketting altijd blijft rammelen.

Dit weekend zag ik op een Middeleeuws evenement hoe op traditionele wijze touw ‘geslagen’ werd. Een touw wordt sterker doordat de garens samen strengen vormen, over de gehele lengte van het touw.

Deze metafoor spreekt me meer aan voor een team. Niet ieder lid moet zijn plek met kracht verdedigen, maar de samenstelling en verbinding bepaalt de kwaliteit van het geheel.

Het onderhoud

Vervolgens ben ik eens gaan onderzoeken hoe je die kwaliteiten van dat touw het best kan onderhouden, en of de vergelijking met een team blijft opgaan.

  • Zorgvuldig bewaren, zodat de invloed van externe factoren beperkt blijft.

Natuurlijk dient de leidinggevende zijn team te ‘beschermen’ tegen bedreigingen zodat zij zich kunnen focussen op hun doel.

  • Verwijder eventuele knopen, deze verzwakken de kracht enorm.

Als een team met zichzelf in de knoop zit, moet dit opgelost worden. Niet door de knoop eruit te knippen maar te ontknopen.

  • Houd het touw schoon.

‘Vervuiling’ zoals spanningen, irritaties en slechte communicatie verminderen de kracht van een team en kunnen een oorzaak zijn van ongewenst uiteenvallen.

  • Inspecteer het touw regelmatig

Houd vinger aan de pols bij alle teamleden. Is iedereen voldoende aangehaakt? Hoe zijn de onderlinge relaties?

Wanneer je topprestaties van jouw team verwacht, is voortdurende aandacht voor en ontwikkeling van dat team noodzakelijk. Teamontwikkeling helpt daarbij.

Niet alleen om knopen te ontrafelen maar ook wat goed gaat goed te houden (of beter).

Je wilt meer weten over Teamontwikkeling? Neem contact op via matthieu@progresstogo.nl